Realizare alei si drum de acces in incinta Gradinii Zoologice

Harta interactiva a investitiilor

Prim─âria Hunedoara

B-dul Libertatii nr.17

Categorie

Drumuri

Valoare totala investitie

404.000,00 lei

Data inceput

11/2015

Data sfarsit

12/2015

Durata

1 luni

Status

In executie

Executant

S.C. GHEPA EMS S.R.L. HUNEDOARA

Manager proiect

Sursa de finantare

Buget local

Parteneri

Beneficiari

Municipiul Hunedoara

Obiective

În cadrul lucrărilor de modernizare a Grădinii Zoologice, deşi repararea drumului şi aleilor de acces au fost cuprinse în Studiul de Fezabilitate, acestea nu au fost cuprinse în proiectul tehnic iniţial.
Ca atare, din cauza lucrărilor de execuţie a utilităţilor, drumul de acces a fost afectat, trebuind refăcut şi asfaltat, menţionăm faptul că iniţial acest drum fiind pietruit.
Pentru buna funcționare și circulația vizitatorilor s-au realizat drumurile aleile din incinta Grădinii Zoologice.
Astfel, s-a executat drumul din incinta obiectivului, care se întinde în lungul Grădinii Zoologice, inclusiv în zona de acces pentru vizitatori, acesta împarte zona în două părţi, de o parte şi alta fiind dispuse cuştile şi ţarcurile pentru diferite animale, şi aleile de acces către pavilioanele care adăpostesc animalele, aceste alei pornesc din drumul principal şi asigură accesul la fiecare cuşcă sau ţarc în parte.
Realizarea drumului de acces s-a făcut în sistem rutier cu îmbrăcăminte asfaltică pentru a avea și posibilitatea de acces auto utilitar sau de urgență.
Drumul folosește integral traseul existent, fără afectarea terenului adiacent și are o lățime de 4,00 m pentru partea carosabilă, și acostamente de 0,50 m. Lungimea drumului median este de 188,00 m, lungimea bretelei de legătură cu accesul vizitatorilor este de 35,00 m, lungimea totală fiind de 223,00 m.
Pentru întoarcerea vehiculelor s-a prevăzut o platformă care realizat prin supralărgirea drumului la 8,00 m, în extremitatea sudică a acestuia.
În vederea realizării circulației vizitatorilor s-au executat și aleile secundare, care se dezvoltă de o parte și de cealaltă a drumului median, distribuind circulația pietonală pentru acces pe toate laturile la țarcurile și cuștile animalelor.
Aleile pietonale au o lățime de 1,20 m și lungimea totală a segmentelor însumate de 758,00 m. Suprafața dalată, incluzând și zonele pentru locurile de odihnă este de 1.136,00 m2.
Traseele sunt formate din elemente liniare, cu intersecții rectangulare, în nodurile de circulație din jurul cuștilor rotunde, aleile urmând forma circulară a acestora.

Rezultate