Inchide

Amenajare teren sport multifunctional – Colegiul Economic Emanuil Gojdu, strada Alexandru Vlahuță nr. 1 bis, municipiul Hunedoara

Spatii de recreere

Valoare totala investitie:

400.000,00 lei

Data inceput:

06/2022

Data sfarsit:

-

Durata:

-

Status:

Faza de proiect

 

Sursa de finantare

Buget local

Parteneri

Colegiul Economic Emanuil Gojdu, strada Alexandru Vlahuță nr. 1 bis

Beneficiari

Municipiul Hunedoara
- Elevii Colegiului Economic Emanuil Gojdu precum și toți cei care doresc să practice în aer liber minifotbal, handbal, volei, etc., deci și cei care doresc mișcare în aer liber.

Obiective

Corpul Liceu din cadrul Colegiului Economic Emanuil Gojdu, strada Alexandru Vlahuță nr. 1 bis, municipiul Hunedoara dispune de o sală de sport și o curte exterioară asfaltată în vederea derulării orelor de educație fizică și sport, precum și pentru alte activități sportive extrașcolare.
În momentul de față, curtea corpului liceu este amenajată în vederea practicării de minifotbal și handbal pe o suprafață asfaltată, denivelată, fiind dotată cu două porți în acest sens degradate, astfel, terenul existent fiind total neadecvat desfășurării unor astfel de activități sportive în condiții optime și în siguranță, existând pericolul ca cei care practică astfel de sporturi să se accidenteze în timpul jocului.
Sportul și educația fizică contribuie în mod esențial la dezvoltarea fizică armonioasă, menținerea stării de sănătate la cote optime precum și la întărirea spiritului de echipă și a celui de competiție. De aceea, practicarea sportului de către tineri este o necesitate imperativă ale cărei beneficii pe termen scurt mediu și lung sunt foarte însemnate.
Având in vedere faptul că tinerii sunt din ce în ce mai atrași de activități statice (computer, filme etc) în detrimentul celor care implică sport și mișcare, este necesară implementarea unor măsuri care să contribuie la atragerea tinerilor către activitățile sportive.
De aceea, amenajarea unor terenuri de handbal și minifotbal în aer liber, în condiții calitative ridicate și care oferă o siguranță maximă practicanților este oportună și prezintă multiple avantaje:
- asigurarea unor condiții calitative ridicate pentru practicarea handbalului și minifotbalului sporturi care atrag din ce în ce mai mulți tineri din municipiul Hunedoara;
- asigurarea atragerii tinerilor către mișcare în aer liber în detrimentul activităților sedentare prin crearea unor terenuri de sport la nivelul celor mai ridicate standarde existente în domeniu.
- sporirea interesului tinerei generații pentru activitățile sportive competiționale, cu posibilitatea descoperirii de tinere talente;

Scopul final este acela de a atrage cât mai multe persoane în mișcarea sportivă locală și
revigorarea activităților sportive.

Astfel, în vederea asigurării unor condiții optime pentru dezvoltarea anumitor sporturi se va realiza un teren de sport multifuncțional cu gazon sintetic care va fi amplasat în incinta unității de învățământ Corp Liceu, strada Alexandru Vlahuță nr. 1 Bis din cadrul Colegiului Economic Emanuil Gojdu din municipiul Hunedoara.
Terenul de sport multifuncțiobnal propus se va amplasa dealungul terenului de sport existent asfaltat din curtea corpului Liceu, lângă pista de alergare.

Capacități principale propuse:
- terenul de sport va avea o suprafață de 1.125 mp (dimensiunile totale: 25 x 45 m).
Terenul de sport multifuncțional va avea caracteristicile:
- teren de sport minifotbal/ handbal - 20,00 m x 40,00 m în interiorul liniilor de joc, cu un spațiu de siguranță de 2,5 m, dispus perimetral;
- împrejmuire perimetrală a terenului cu stâlpi metalici cu înălțimea de 4 - 6 m și panouri de gard zincat 2.000 mm x 2.500,00 mm cu poartă metalică dublă de acces cu lățimea de 3,9m;
- gazon artificial multisport, certificată de federațiile sportive internaționale;
- dotare teren multifuncțional cu 2 porți prevăzute cu plase și accesorii de prindere
- realizare instalație de iluminat nocturn.
- dotarea terenului de joc cu sistem de supraveghere video

Gazon sintetic multisport, cu înălțimea firului de 18 mm; fir cu infiltrații de nisip cuartos ( 24 kg/ mp), find propice sporturilor precum fotbal, handbal, baschet , tenis, volei, și altele. Gazonul va fi marcat cu linii de culoare alba pentru 2 sporturi la alegere, disponibil în două culori verde și roșu, marcaje cu două sporturi la alegere.
Astfel, se va amenaja un teren minifotbal/ handbal cu gazon sintetic pe un strat suport din beton, împrejmuirea perimetrală a terenului cu stâlpi metalici și panouri de gard zincat, suprafața de joc va fi de tip – gazon artificial (multi sport), certificată de federaţiile sportive internaţionale, dotat cu 2 porți prevăzute cu plase și accesorii de prindere.

Obiectivele urmarite prin prezenta investitie cuprind:
- asigurarea unor condiții calitative ridicate pentru practicarea handbalului și minifotbalului sporturi care atrag din ce în ce mai mulți tineri din municipiul Hunedoara;
- asigurarea atragerii tinerilor către mișcare în aer liber în detrimentul activităților sedentare prin crearea unor terenuri de sport la nivelul celor mai ridicate standarde existente în domeniu.
- sporirea interesului tinerei generații pentru activitățile sportive competiționale, cu posibilitatea descoperirii de tinere talente;

Obiectivul final este acela de a atrage cât mai multe persoane în mișcarea sportivă locală și revigorarea activităților sportive.

Alte Observatii

Contract servicii 110/39740/12.05.2022- Întocmire doc. tehnico – economica Amenajare teren sport multifunctional – Colegiul Economic Emanuil Gojdu, strada Alexandru Vlahuță nr. 1 bis, municipiul Hunedoara - faza Studiu de fezabilitate
Elaborator prroiect: SC ILCOR CONSULTING SRL Deva, valoare documentație: 17.850,00 lei incl. TVA