Inchide

Reparatii capitale Casa de Cultura, str. George Enescu

Cladiri

Valoare totala investitie:

13.190.000,00 lei

Data inceput:

12/2006

Data sfarsit:

12/2022

Durata:

192 luni

Status:

Finalizata

Executant:

S.C. ISON TRADE CONSTRUCT S.R.L. HUNEDOARA S.C. ONLY ME S.R.L. DEVA, SC METALPROD WEST SRL executant lider de asociere și SC CONSTRUCTUS SRL ASOCIAT

Sursa de finantare

Buget local Buget Consiliul Judeţean Hunedoara,
Buget de Stat din fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, HG nr. 1617/ 14.12.2005

Obiective

Conform Hotărârii de Guvern nr. 1617/ 14.12.2005, s-a alocat suma de 2.000.000 lei pentru finanțarea lucrărilor de reabilitare interioară și exterioară la Casa de Cultură din municipiul Hunedoara din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului.
Achiziția de lucrări Reabilitare interioară și exterioară la Casa de Cultură din municipiul Hunedoara, str. George Enescu nr. 8 a fost atribuită ofertantului câștigător SC Ison Trade Construct SRL Hunedoara având oferta de 2.814.169,23 lei, excl TVA și contractul de lucrări nr. 19/ 07.12.2006.
până în luna martie 2008 au fost executate lucrări aproape în totalitatea fondurilor alocate (1.848.962 lei incl. TVA.), constând din: acoperiș și paratrăsnet, tâmplărie și geam termopan, scări și pavaje exterioare, instalații încălzire, parțial instalații electrice exterioare, instalații de legare la pământ, parțial canalizări interioare, parțial instalații electrice interioare și de iluminat de siguranță. după care lucrările au fost oprite din lipsă de fonduri, iar contractul de execuție lucrări nu a mai fost prelungit, ulterior SC Ison Trade Construct SRL Hunedoara intrând în insolvență,
În vederea continuării lucrărilor de reabilitare, conform Hotărârii Consiliului local al municipiului Hunedoara nr. 183/ 18.09.2011 s-a aprobat încheierea între Municipiul Hunedoara și Consiliul Județean Hunedoara un contract de administrare a imobilului prin care s-a dat în administrare Consiliului Județean clădirea pe perioada lucrărilor de reabilitare.
Lucrările ce au rămas de executat: curățirea zugrăvelilor existente, gletuirea și zugrăvirea în lavabil, curățirea, repararea, chituirea, ceruirea, lustruirea placajelor de marmură, profile ornamentale, înlocuirea în totalitate cu mochetă nouă și plintă pentru mochetă, strat suport din șapă autonivelantă, înlocuirea obiectelor sanitare, conducta de legătură pentru instalația de stins incendiu, instalația de stins incendiu, completarea instalației electrice pentru iluminatul de siguranță, montarea rezervorului de incendiu, demolarea rezervorului existent, completarea instalației electrice.
Astfel, s-a încheiat un nou contract de lucrări între Consiliul Județean Hunedoara și SC Only Me SRL Deva nr. 96/ 06.03.2012 în vederea continuării lucrărilor de reabilitare rămase de executat.
Valoarea lucrărilor executate de către această societate: 1.715.324,23 lei incl. TVA
Deoarece lucrările executate cu S.C. Only Me. S.R.L. nu corespundeau cerințelor, contractul a fost sistat, urmând ca execuția lucrărilor rămase să fie reluate cu o altă societate prin licitație tot prin Consiliul Județean Hunedoara.

Pentru reluarea lucrărilor rămase de executat (instalații electrice interioare, instalații sanitare, finisaje interioare), este necesar a se reactualiza documentația tehnico – economică existentă din anul 2006, având în vedere că de atunci, s-au modificat normativele din domeniu și s-a schimbat și legislația în acest sens.
Este necesar ca imobilul să revină în administrarea Municipiului Hunedoara în vederea continuării lucrărilor de reabilitare începute din anul 2007 (instalații electrice interioare, instalații sanitare, finisaje interioare) cu fonduri de la bugetul local sau din alte fonduri, pentru care este necesar a se reactualiza documentația tehnico – economică existentă din anul 2006 în acest sens.
Menționăm că documentația tehnico – economică aferentă instalațiilor de stingere și limitare incendiu pentru imobilul Casa de Cultură s-a întocmit în anul 2014 de o societate autorizată în domeniu (SC INSTALAȚII GEVIS SRL DEVA), iar valoarea lucrărilor necesare a se executa pe linie de PSI de 1.314.000,00 lei cuprinzând instalații de semnalizare incendiu, instalații electrice pe linie PSI, instalații de stingere și limitare a incendiului, instalații de desfumare, completări la partea de construcție pentru îndeplinirea protecției la incendiu a clădirii, montare rezervor de apă incendiu de 150 m3 cu stație de pompare, se va cuprinde în valoarea Devizului General de reparații capitale pentru această clădire.

DESCRIEREA INSTALAȚIILOR DE STINGERE ȘI LIMITARE INCENDIU PENTRU CASA DE CULTURĂ, STR. GEORGE ENESCU NR. 8 CONFORM DOCUMENTAȚIEI TEHNICO – ECONOMICE:

În vederea respectării normelor de securitate la incendiu precum și în vederea utilizării săli de la Casa de Cultură pentru desfășurarea diverselor activități culturale în condiții de siguranță deplină, este necesar a se realiza instalația de prevenire și de stins incendiu în acest sens, conform documentațiilor întocmite și vizate de forurile competente conform legislației în vigoare și se va compune din:
1. Instalație de semnalizare incendiu:
Rolul instalației este să detecteze începutul de incendiu și să alarmeze operativ personalul propriu de intervenție, persoanele aflate în incintă pentru evacuare, echipele de pompieri sau orice categorie de persoane aflate în zonă, care pot ajuta la stingerea incendiului și și limitarea efectelor acestuia.
Sistemul va fi alcătuit din: centrală de semnalizare, bucșă de detecție, module izolatoare de buclă, detectoare optice de fum adresabile, detectoare de temperatură, bariere de fum convenționale, declanșatoare manuale adresabile, sirene de alarmare interioare adresabile, sirenă de semnalizare optică și acustică de exterior, comutator vocal.
2. Instalații electrice:
Clădirea va fi prevăzută cu următoarele tipuri de instalații electrice:
- pentru iluminatul de securitate: instalații electrice pentru iluminatul de securitate pentru evacuare, contra panicii, pentru circulație, pentru marcarea hidranților, pentru intervenții, pentru continuarea lucrului;
- alimentarea cu energie electrică a stației de pompare pentru incendiu;
- alimentarea cu energie electrică a ventilatorului de desfumare;
- alimentarea cu energie electrică a centralei de semnalizare incendiu.
Tabloul general de siguranță se va monta lângă tabloul general la subsolul clădirii, acesta va fi destinat doar consumatorilor considerați vitali: iluminat de siguranță, grupuri de pompare, ventilator desfumare și alimentarea centralei de semnalizare alarmă. Tabloul AAR va fi alimentat de la tabloul general și de la grupul electrogen.
3. Instalații de stingere și limitare a incendiului:
- instalații de stingere și limitare a incendiului cu hidranți interiori: conform normativelor din domeniu în vigoare, se vor monta hidranți interiori cu trei jeturi în acțiune simultană.
- instalații de stingere și limitare a incendiului cu hidranți exteriori: se vor monta 4 hidranți amplasați în colțurile clădirii alimentați de la rețeaua locală de apă
- instalații de stingere și limitare a incendiului cu spinklere: această instalație se va compune din aparatura de alarmare și semnalizare și instalația care conține distribuția și șprinklerele.
4. Instalații de desfumare:
Aceste instalații sunt reglementate conform cerințelor Normativului de securitate la incendiu a construcțiilor P118-99.
Pentru sălile de la parterul și etajul clădirii se va folosi desfumarea naturală
Pentru scena de la etaj se va folosi desfumarea mevanică cu ajutorul unui ventilator de evacuare fum
Pentru evacuarea fumului degajat prin ferestre, se vor prevedea dispozitivede deschidere pneumatică a ferestrelor.
5. Completări la partea de construcție pentru îndeplinirea protecției la incendiu a clădirii:
Se vor prevedea uși cu rezistență la foc de 45 minute prevăzute cu dispozitiv de autoînchidere sau cu închidere automată în caz de incendiu
Protejarea cu obloane metalice, la geamurile cabina de proiecție, care comunică direct cu sala în care se află publicul prin vizete de proiecție și observare, închise etanș contra fumului
Ușile cabinei de proiecție, ale încăperii de derulare, încăperii pentru aparataj electric și cele ale încăperii tampon prin care comunică cu restul clădirii, uși cu rezistență la foc de minimum 15 minute prevăzute cu dispozitive de autoînchidere
Accesul la pod protejat cu elemente de închidere cu rezistență la foc de 30 minute.
6. Rezervor de apă incendiu de 150 mc:
Se va amplasa în vecinătatea Casei de Cultură un rezervor exterior din beton armat monolot îngropat alimentat din sistemul local de distribuție existentă, acest rezervor se va lega la o stație de pompare ce va realiza legătura către instalația interioară de sprinklere respectiv, către hidranți.

Rezultate

RELUARE LUCRĂRI

În vederea reabilitării Casei de Cultură din municipiul Hunedoara, în conformitate cu cerințele și necesitățile actuale de modernizare a acestui obiectiv de interes public, s-a încheiat Contractul de asociere nr. 14017/14.09.2018 /407/17.09.2018, între Municipiul Hunedoara prin Consiliul Local al Municipiului Hunedoara și Județul Hunedoara prin Consiliul Județean Hunedoara.

Contribuția Municipiului Hunedoara, conform Contractului de asociere privind valoarea lucrărilor ce se impun în vederea obținerii autorizației de funcționare din punct de vedere ISU este 2.202.831,35 lei inclus TVA.
Aceste lucrări cuprind completări la partea de construcție pentru îndeplinirea protecției la incendiu a clădirii, instalații de stingere și limitare a incendiilor, instalații electrice, instalații de semnalizare incendiu și rezervor 150 mc incendiu, astfel:
- uși rezistente la foc;
- construcție rezervor apă incendiu și stație pompe;
- instalație electrică stație pompe;
- coloane uscare stingere incendiu;
- instalații electrice semnalizare și desfumare;
- instalații interioare tip sprinklere;
- instalații interioare hidranți interiori;
- instalații interioare pentru desfumare;
- montaj echipamente stingere incendiu + desfumare;
- sistem acționare obloane antifoc;
- utilaje și echipamente tehnologice, instalații de ventilare și climatizare, desfumare;
- utilaje și echipamente instalații stingere incendiu.

Alte Observatii

Proiectant:
SC ARCONS SRL DEVA - lucrări de reabilitare
SC GEVIS INSTALAȚII SRL DEVA - documentație pe linie de PSI

SC ISON TRADE CONSTRUCT SRL HUNEDOARA:
Contract de execuție lucrări nr. 19/ 07.12.2006
Valoare contract: 2.814.169,23 lei incl. TVA.
Conform Ordin începere lucrări, au început lucrările în data de 08.12.2006
Valoare lucrări executate până în martie 2008: 1.863.106,84 lei incl. TVA

SC ONLY ME SRL DEVA
lucrări reluate conform contract de execuție lucrări nr. 96/ 06.03.2012 contract încheiat prin intermediul Consiliului Județean Hunedoara.
Valoarea lucrărilor executate: 1.715.324,23 lei incl. TVA


- Hotărârea Consiliului Local al municipiului Hunedoara nr. 181/ 17.08.2020 privind încheierea unui act adițional la Contractul de asociere nr. 14017/14.09.2018 /407/17.09.2018 între Municipiul Hunedoara prin Consiliul Local al Municipiului Hunedoara și Județul Hunedoara prin Consiliul Județean Hunedoara pentru realizarea lucrărilor obiectivul de investiții ”Reabilitare Casa de Cultură din Municipiul Hunedoara”

Proiectant general: SC DELTA DUMAR PROIECT SRL

Contract de execuție lucrări nr. 10774/ 09.07.2020 încheiat între UAT Județul Hunedoara prin Consiliul Județean Hunedoara și SC METALPROD WEST SRL executant lider de asociere și SC CONSTRUCTUS SRL ASOCIAT
Valoarea lucrărilor: 13.189.552,13 lei incl. TVA

Durata 18 luni
Contract lucrari 191/63373/16.08.2021- Realizare circuite separate privind instalatiile electrice cu
transformator electric la imobilul Casa de Cultura, str. George Enescu nr. 8
Executant: ELECTRO STANCALIE S.R.L., valoare: 239.785,00 lei