Inchide

Reconfigurare punct termic conform normativelor PSI de la corp fosta Școala Generala nr. 8, str. Cerbului nr. 2 din cadrul Colegiului Emanuil Gojdu

Cladiri

Valoare totala investitie:

25.000,00 lei

Data inceput:

12/2015

Data sfarsit:

02/2016

Durata:

2 luni

Status:

Finalizata

Executant:

SC MIRAMON PREST CONS SRL HUNEDOARA

Sursa de finantare

Buget local, bugetul Centrului de Execuție Bugetară, Colegiul Economic Emanuil Gojdu

Parteneri

Municipiul Hunedoara

Beneficiari

Municipiul Hunedoara

Obiective

Ca urmare a sesizărilor organelor de control ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență cu prilejul controalelor efectuate privind apărarea împotriva incendiilor şi protecţia civilă în legătură cu inadvertențele constatate la punctul termic din cadrul fostei Școli Generale nr. 8, str. Cerbului nr. 2 din cadrul Colegiului Emanuil Gojdu, în vederea conformării cu Normativul de siguranță la foc a clădirilor, s-a întocmit o documentație tehnico – economică în acest sens, avizată de Responsabilul cu avizarea documentației tehnice de instalare (RADTI) cu respectarea prevederilor Prescripțiilor Tehnice colecția ISCIR în vigoare.

Rezultate

Deoarece spațiul cu destinația punct termic în care funcționează centralele termice de la locația menționată, nu are ușă de acces din exteriorul imobilului, intrarea realizându-se din holul clădirii, conform prevederilor art. 4.2.96 din Normativul de siguranță la foc a clădirilor P118/ 1999, conform proiectului tehnic întocmit și vizat de RADTI, s-au executat următoarele lucrări: realizare ușă exterioară de acces în zona ferestrei, zidirea și armarea zidăriei cu peretele existent a accesului de pe hol și repoziționarea și reconfigurarea unor părți ale instalației, înlăturând inadvertențele constatate pe baza documentațiilor întocmite conform normativelor în vigoare din domeniu.
Astfel, accesul în punctul termic se va realiza din afara corpului de clădire și nu de pe holul școlii. Pentru realizarea acestui lucru, s-au translatat sursele termice cu 1,00 m și s-au modificat racordurile de evacuare a gazelor arse din punctul termic.
În acest sens, s-au executat lucrări de reparații în instalația de utilizare gaze naturale prin devierea conductei de alimentare cu gaze naturale a celor două cazane de apă caldă de pardoseală existente în punctul termic, inclusiv, întocmirea documentației tehnice în acest sens.
Tâmplăria este metalică, prevăzută cu ochiuri de geam în vederea asigurării necesarului de suprafață vitrată.
Golul de ușă existent s-a închis prin realizarea de zidărie de cărămidă.

Alte Observatii

Contract execuție lucrări nr. 8167/ 22.12.2015 încheit prin Centrul de Execuție Bugetară Colegiul Economic Emanuil Gojdu
Valoare: 24.451,31 lei incl. TVA

Proiectant general reconfigurare punct termic:
SC KING DESIGN SRL HUNEDOARA