Realizare fantani arteziene zona b-dul Corvin

Harta interactiva a investitiilor

Primăria Hunedoara

B-dul Libertatii nr.17

Categorie

Instalatii, dotari

Valoare totala investitie

5.950.047,00 lei

Data inceput

08/2018

Data sfarsit

08/2019

Durata

12 luni

Status

In executie

Executant

SC PROACTIV SRL DEVA - lider SC DRUPO SRL CĂLAN - asociat SC ELTAL GROUP SRL MOȘNIȚA NOUĂ TIMIȘ- subcontractant

Manager proiect

Sursa de finantare

Buget local

Parteneri

Beneficiari

Municipiul Hunedoara

Obiective

Realizarea a trei fântâni arteziene, una mare amplasată în fața Casei de Cultură, oferind spectacole de apă, sunet și lumină cu jocuri de apă pline de fantezie, precum și două fântâni arteziene, amplasate de-a lungul B-dul Corvin cu jeturi de apă care vor crea efectul de jet care iese direct din pavaj.

În vederea creșterii atractivității centrului municipiului Hunedoara și armonizarea cu peisagistica noului aspect al Bulevardului Corvin care va deveni pietonal și care să se îmbine armonios cu platoul Casei de Cultură astfel încât, această arteră pietonală, să reprezinte un punct de atracție atât pentru locuitorii municipiului, cât și pentru turiști, se dorește și realizarea a trei fântâni arteziene cu camere tehnice în acest areal, dispuse astfel:
- fântâna nr. 1 - va fi amenajată în fața Casei de Cultură;
Această fântână arteziană va reprezenta un punct de mare atracție turistică, oferind spectacole de apă, sunet și lumină cu jocuri de apă pline de fantezie și va avea un diametru de 21 m, o suprafață construită de 346,36 mp și înălțimea jetului vertical de 8 m.
În interiorul fântânii, în bazinul principal, vor exista trei bazine secundare, mărginite de parapet cu înălțimi diferite. Această diferențiere va avea rolul de a determina scurgerea apei în moduri diferite, crescându-se astfel efectul de cascadă.
Fântâna va avea un element central vertical de tipul ”farfurie cu picior”, acest element are rolul de a prelua apa din bazinul central și de a o arunca în aer printr-un jet vertical, central. Prin cădere apa va crea un efect de con, cu o anumită fluiditate și dinamică. Astfel, suprafața farfuriei va prelua apa căzută (din jetul vertical) și o va înmagazina în interiorul cuvei sale, urmând a se produce un supra plin, lucru ce va conduce la căderea lină a apei înapoi în bazinul central. Prin aceste tehnici și mijloace se va realiza circuitul apei în fântâna arteziană.
Fântâna va fi dotată cu 25 de duze dispuse perimetral pe laterala bazinului, cu lămpi LED RGB. Înspre centrul bazinului se vor monta 10 jeturi multidirecționale dispuse în formă de cerc pe un diametru de 10 m cu module de lămpi LED RGB. Pe același traseu vor fi montate alte 20 de jeturi dinamice, care vor fi pulverizate cu ajutorul aerului comprimat, fiecare jet având la bază o lampă LED RGB. În jurul platformei centrale, pe un traseu circular, se vor monta 18 jeturi dinamice cu înălțime variabilă până la 8 m, care vor fi pulverizate cu ajutorul aerului comprimat, fiecare jet având la bază o lampă LED RGB. În centrul bazinului se va monta o duză cu jeturi variabile de înălțime până la 8 m ce vor avea montate 4 lămpi LED RGB.
- fântâna nr. 2 va fi amplasată la 18,69 m de prima, pe Bulevardul Corvin iar fântâna nr. 3 poziționată la 111,85 m de cea de a doua fântână.
Aceste două fântâni arteziene vor fi de tipul fântânilor cu jet din pavaj, prevăzute cu niște duze pentru jeturi de apă care vor crea efectul de jet care iese direct din pavaj. Diametrul fiecărei fântâni va fi de 6 m iar suprafața construită va fi de 28,27 mp.
Pentru fiecare fântână în parte, vor fi montate câte 6 duze dispuse circular, jeturile vor avea înălțimea maximă de 3,5 m, fiecare jet având la bază o lampă LED RGB.
Toate fântânile vor fi dotate cu sistem de reumplere automată, sistem de filtrare, preaplin și golire și senzor de vânt pentru reducerea înălțimii jeturilor.
De asemenea va exista o rigolă centrală ce va face legătura dintre fântâna centrală și celelalte două fântâni mai mici, această rigolă va avea și scopul de a colecta apa pluvială de pe pietonală.
Puterea instalată aferentă celor trei fântâni este de 49,22 kW iar puterea absorbită de 35 kW.

Rezultate

Principalii indicatori tehnico – economici
Realizare fântâni arteziene în zona Bulevardul Corvin municipiul Hunedoara
1. 1.Valoarea totală - 5.297.511,46 lei (excl.TVA) respectiv 6.304.038,65 lei ( incl. TVA)
2. a investiţiei
3.
din care C+M - 1.924.480,57 lei ( excl. TVA), respectiv 2.290.131,88 lei ( incl. TVA)
2. Durata de realizare ( luni ) - 12 luni
3. Capacități :
Avand in vedere faptul ca investitia nu este o unitate productiva care sa genereze plus valoare, la prezenta investitie nu se identifica capacitati de productie sau alti indicatori de rentabilitate economica
Fantanile arteziane au următoarele capacități:
Fantana arteziana 1
• Bazin diametrul exterior 18 m, hidroizolat, placate exterior cu travertin sau piatra naturala
• 5 aranjamente de apa formate din 4 efecte cu inaltimi variabile de pana la 8 m
• Iluminat led control DMX
• Sistem sonorizare si control muzica
• Suprafață: S = 109.2 m2
Fantana arteziana 2
• Bazin diametrul exterior 4,5 m
• 6 duze
• Iluminat led control DMX
• Suprafață: S = 30.25 m2
Fantana arteziana 3
• Bazin diametrul exterior 4,5 m
• 6 duze
• Iluminat led control DMX
• Suprafață: S = 25.00 m2