Inchide

Reabilitarea şi extinderea Parcului Tineretului

Parcuri

Valoare totala investitie:

982.048,00 lei

Data inceput:

11/2011

Data sfarsit:

05/2012

Durata:

6 luni

Status:

Finalizata

Executant:

S.C. PROSERV S.A. HUNEDOARA

Sursa de finantare

1. Buget local, 2%
2. Buget de stat - Programul Operaţional Regional 2007 – 2013, Axa Prioritară 1, Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor, poli urbani de creştere, domeniul major de intervenţie 1.1 „Planuri integrate de dezvoltare urbană”

Obiective

Reabilitarea şi extinderea Parcului Tineretului din municipiul Hunedoara prin refacerea aleilor și împrejmuirilor, schimbarea poziției fântânii, amenajarea unui loc de joacă dotat cu mobilier specific și suplimentarea numărului de arbori plantați în parc.

Rezultate

Reabilitarea şi extinderea Parcului Tineretului a urmărit dezvoltarea și modernizarea spațiilor verzi din localitate.
S-a realizat extinderea parcului existent cu 1.200 mp prin ocuparea unui teren neamenajat, corectându-se deasemenea și trotuarul existent și refacerea împrejmuirii.
S-a conceput o nouă structură de alei pentru a asigura acoperirea parcului pe o suprafață mai mare și, ăn acest fel, să se ofere trasee mai lungi pentru utilizarea parcului, mobilate cu bănci și ambientate cu lumini și plantații.
Redesenarea aleilor a permis reamplasarea fântânii (a cărei poziție devenise nepotrivită prin realizarea în imediata apropiere a unei biserici) într-o zonă a parcului unde accesul la ea să devină facil și integrat amenajării generale.
S-a realizat schimbarea poziției locului de joacă într-o zonă cu acces mai facil și cu suprafața mai mare permițând montarea unui număr mai mare de echipamente de joacă.
Refacerea zonelor verzi a constat în curățirea plantațiilor existente, refacerea gazonului existent și plantarea a cca. 300 de arbori noi din specii de foiase și rășinoase.

Alte Observatii

Autorizatia de construire nr. 74/ 04.05.2011
Contract de lucrari nr. 87/ 36874/ 29.07.2011

Proiectant

S.C. PRIMEX CONS S.R.L.